Mondneusmasker verplicht in publieke binnenruimtes in Gelre

1 October 2020

Met ingang van vrijdag 2 oktober vragen we patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers van Gelre ziekenhuizen om een mondneusmasker te dragen (face-shields voldoen niet). Ook bezoekers op verpleegafdelingen vragen we een masker te dragen. Alleen patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling hoeven geen masker te dragen.

Gelre heeft al beleid voor medewerkers voor het dragen van een mondneusmasker in bepaalde situaties. Nu dragen medewerkers van Gelre hun mondneusmasker ook in publieke binnenruimtes.

Deze maatregel is van toepassing op al onze locaties in de volgende publieke binnenruimtes: centrale hal, openbare gangen, liften, trappenhuizen, poli wachtkamer.

Patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers van Gelre vragen we om zoveel mogelijk  hun eigen mondneusmasker te dragen als ze geen corona gerelateerde klachten hebben. Patiënten met corona gerelateerde klachten krijgen een medisch mondneusmasker van Gelre.

De mondneusmaskers plicht geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Waarom deze extra maatregel?

We volgen de landelijke richtlijnen van het ministerie van VWS op om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Ziekenhuizen vallen hier ook onder. Wij houden de zorg in ons ziekenhuis graag zo veilig mogelijk, zeker gezien de toename van COVID-19 patiënten, ook in onze regio.

Verder geldt:

Ook met mondneusmasker moet zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht worden genomen. We vragen patiënten om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Soms zijn er uitzonderingen mogelijk. In dat geval draagt de begeleider ook een mondneusmasker. Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht.