Medewerkers Gelre Apeldoorn besmet met COVID-19

1 October 2020

Afgelopen week zijn 3 longverpleegkundigen, 3 longartsen en 1 arts-assistent van Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn besmet geraakt met het coronavirus. Deze medewerkers verblijven thuis in thuisisolatie. Ze hebben gewerkt op de afdeling Longgeneeskunde in Apeldoorn. De afdeling Longgeneeskunde in Apeldoorn is een COVID-verpleegafdeling waar coronapatiënten in cohort worden verpleegd. Naar aanleiding van de besmettingen heeft bron- en contactonderzoek plaatsgevonden en worden testen uitgevoerd. Patiënten die in contact geweest zijn met de besmette medewerkers hebben een brief gekregen met instructies en voorzorgsmaatregelen.

De personele uitval kan vooralsnog intern worden opgevangen. Zowel afspraken als behandelingen gaan door. In Gelre liggen op dit moment 15 coronapatiënten waarvan 2 patiënten op de IC. 10 patiënten zijn afkomstig uit het eigen verzorgingsgebied van Gelre. De overige 5 patiënten zijn via het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) aan Gelre overgedragen vanuit de Randstad.

We willen benadrukken dat patiënten en bezoekers veilig naar ons ziekenhuis kunnen komen. De eerder ingestelde richtlijnen voor een bezoek aan het ziekenhuis door patiënten en bezoekers zijn niet veranderd. Deze richtlijnen staan op de bezoektijden pagina .