Koppelbed voor naasten van patiënten in Gelre Apeldoorn

14 January 2021

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn heeft een koppelbed in ontvangst genomen van de Stichting Roparun dankzij bemiddeling van het Netwerk Palliatieve zorg Oost Veluwe. Een koppelbed is een speciaal vervaardigd bedframe met een matras die naadloos aansluit op het ziekenhuisbed. Hierdoor wordt het mogelijk dat de naaste en de patiënt letterlijk elkaars warmte en nabijheid kunnen voelen.

Donatie koppelbed verpleegafdelingen Gelre Apeldoorn

De verpleegafdelingen van Gelre Apeldoorn zijn erg blij met deze donatie. Wanneer er gewoon twee ziekenhuis bedden tegen elkaar aan staan, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Door deze afstand is het voor de patiënt en naaste lastig om elkaars nabijheid op te zoeken. Het koppelbed biedt juist de mogelijkheid om makkelijker elkaars hand vast te houden en tegen elkaar aan te liggen of zitten. Kortom, het koppelbed zorgt ervoor dat patiënt en naaste echt samen kunnen zijn.

Donatie Stichting Roparun

Stichting Roparun heeft eerder financiële ondersteuning gegeven aan Gelre ziekenhuizen voor de aanschaf van hoofdhuidkoelers voor gebruik tijdens chemotherapie en voor waakkoffers bij palliatieve zorg. De Stichting Roparun is een organisatie die zich inzet voor ondersteuning en verbinding voor mensen met kanker. De Roparun is een lange afstand estafetteloop waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel.
Stichting Roparun is ervan overtuigd dat een koppelbed van enorme waarde kan zijn voor de patiënt in de laatste levensfase en hun geliefden: “Een ultieme vorm van verbondenheid; bij elkaar horen, elkaar aankijken, elkaar aanraken, naast elkaar liggen of zitten.”

Meer informatie?