Gelre Sport werkt samen met Sport Medisch Centrum Papendal

4 April 2022

Sinds begin dit jaar werkt Gelre Sport Orthopedie samen met Sport Medisch Centrum Papendal. Elke maandag hebben de orthopeden van Gelre ziekenhuizen een gezamenlijk spreekuur met sportarts Tjeerd de Vries van Sport Medisch Centrum Papendal. Dit vindt plaats op de sportcampus van FSG in Apeldoorn. Het spreekuur is bedoeld voor (top)sporters en mensen met inspanningsklachten die in een revalidatietraject zitten. De patiënt heeft wel een doorverwijzing nodig van een huisarts of specialist. Afhankelijk van de indicatie kan een patiënt een orthopedische of sportgeneeskundige behandeling krijgen.

Klachten van de patiënt benaderen vanuit verschillende invalshoeken

We streven met deze samenwerking naar een kwalitatieve impuls in de zorg voor (top) sporters in Apeldoorn en omgeving. De sportarts en orthopeed bespreken met de patiënt de klachten en ook wat hij wil. Ze bekijken de klachten vanuit verschillende invalshoeken. Zo krijgt de patiënt meer duidelijkheid over de diverse behandelopties en vervolgens een behandelplan op maat.

Meer over sportarts Tjeerd de Vries

Tjeerd de Vries is als voormalig topsporter en sportarts sinds 1997 betrokken bij de begeleiding van top- én breedtesporters. Naast zijn werkzaamheden als bondsarts/teamarts bij diverse selecties, werkt hij als medisch adviseur bij sportkoepel NOC*NSF. Een groot deel van zijn werk betreft de diagnostiek en advisering bij blessures, zowel acuut als chronisch. Buiten het zoeken naar oorzaken en de optimale behandeling van deze blessures is preventie en eerste hulp minstens zo belangrijk.