Gelre doneert medische hulpmiddelen en apparatuur aan Oekraïne

11 March 2022

Dagelijks zien we verschrikkelijke beelden vanuit Oekraïne met de verwoestende uitwerking die de oorlog heeft. “Ik merk dat iedereen in Gelre enorm meeleeft met de inwoners van Oekraïne. We willen graag iets voor hen doen. Daarom hebben we besloten om als Gelre aan te sluiten bij het initiatief het SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) om medische middelen te doneren aan het Lviv Regional Clinical Hospital”, aldus Edwin Maalderink, lid Raad van Bestuur.

Dit initiatief van SAZ wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Het Lviv Regional Clinical Hospital heeft heel goed inzicht in behoeften van andere ziekenhuizen in Oekraïne en levert de goederen door. Alles gebeurt volgens de regelgeving, met de benodigde vergunningen en in afstemming met organisaties die hier veel ervaring mee hebben. Op de site van de SAZ vind je meer informatie.

Gelre doneert medische hulpmiddelen en apparatuur die hard nodig zijn in Oekraïne, maar niet meer ingezet worden binnen Gelre en die we dus kunnen missen. Daar is met zorg naar gekeken. Zo leveren we onder andere apparatuur en hulpmiddelen voor beademing, wondtherapie en middelen ten behoeve van zorg voor kinderen. Zes pallets met goederen staan klaar bij ons medisch distributiecentrum. Maandag brengen we onze spullen naar het centrale opslagpunt in Nederland. Vanuit daar vertrekt het transport naar het ziekenhuis in Lviv.