Frido Kraanen start 1 juli als lid Raad van Bestuur

1 May 2024

We verwelkomen Frido Kraanen vanaf 1 juli als nieuwe CFO in de Raad van Bestuur. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Informatie & Technologie, Facilitair bedrijf, Compliance & Risk en Medische technologie.

Frido is een ervaren bestuurder, die de zorg goed kent. Hij was de afgelopen vijf jaar bij zorgorganisatie Omring als bestuurder verantwoordelijk voor financiën, het toekomstbestendig maken van de zorg en stroomlijnen van bedrijfsvoering en heeft zich in deze rol hardgemaakt voor de zorg voor ouderen,  duurzaamheid, het woonvraagstuk en de regionale samenwerking in Noord-Holland Noord.

Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van Toezicht van Gelre ziekenhuizen: ‘We kijken uit naar de samenwerking met Frido. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij samen met de andere bestuursleden, en alle medewerkers van Gelre ziekenhuizen zich inzet voor de hoge kwaliteit van zorg in ons STZ-ziekenhuis. Met zijn kennis en ervaring kunnen we de ingezette koers, waarbij we inzetten op een gezond en toekomstbestendig Gelre, verder versterken.’