Gelre focuskliniek MDL vandaag van start

2 January 2024

Wat een mooie mijlpaal. Vandaag hebben we officieel de deuren geopend van onze nieuwe focuskliniek Maag-, Darm- en Leverziekten in Apeldoorn én Zutphen. De andere 3 nieuwe Gelre focusklinieken - Chirurgie, Gynaecologie en Orthopedie - zullen maandag 15 januari officieel worden geopend. Meer informatie hierover volgt later.

Meer over de focuskliniek MDL

In onze focuskliniek MDL krijgen patiënten een versneld zorgtraject dat vaak binnen 2 weken is afgerond. Verwijst de huisarts de patiënt alleen voor een scopie? Dan ontvangt de patiënt van ons binnen 3 dagen een (digitale) intake en binnen 1 week een scopie. We begrijpen dat snelheid van belang is bij aandoeningen zoals slikproblemen (dysfagie), rectaal bloedverlies en bloedarmoede door ijzertekort (ferriprieve anemie). Daarom krijgen patiënten een verkort zorgtraject met een intake, scopie (onderzoek) en nagesprek over diagnose en behandeling. De scopie gebeurt meestal door de verpleegkundig endoscopist of physisian assistant MDL.

Goed om te weten; de patiënt heeft samen met de MDL-verpleegkundige de touwtjes in handen van zijn/haar zorgtraject. De verpleegkundige coördineert alle benodigde stappen in het behandeltraject. Onze MDL-arts speelt een actieve rol in dit traject en stemt het behandelplan af op de specifieke behoeften van de patiënt, altijd in samenspraak met de verpleegkundige. Binnen 2 weken krijgt de patiënt duidelijkheid over de diagnose. Daarna wordt er heel snel een passende behandeling gestart en/of inzicht gegeven in het behandeltraject. Bij onze focuskliniek MDL is de focus gericht op de patiënt en streven we naar snelheid, precisie en zorg op maat.

Lees er meer over op: https://www.gelreziekenhuizen.nl/patient/afdelingen/focuskliniek-mdl/

Gastvrij en vertrouwd met focus op uw gezondheid!