Elza den Hertog verlaat Gelre ziekenhuizen voor nieuwe uitdaging bij Bevolkingsonderzoek Nederland

4 December 2023

Elza den Hertog, lid Raad van Bestuur vanaf 2017, verlaat Gelre ziekenhuizen per 1 februari 2024. Zij start vanaf 1 februari 2024 met een nieuwe uitdaging als voorzitter van de Raad van Bestuur van Bevolkingsonderzoek Nederland.

Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van Toezicht Gelre ziekenhuizen:
‘Elza heeft een pittige tijd gehad in Gelre, met grote uitdagingen. Wij danken haar zeer voor haar inzet en betrokkenheid en gunnen haar deze volgende stap in haar loopbaan.
Wij wensen haar het allerbeste!'

Pier Eringa, voorzitter Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen, over haar vertrek:
‘Mijn felicitaties voor Elza met haar mooie nieuwe baan. Onze samenwerking was plezierig en de klus intensief. Nu volgt de mooie stap naar eindverantwoordelijke bij Bevolkingsonderzoek. Haar ervaring bij Gelre zal daar heel goed van pas komen!
Dank voor de 6 jaren Gelre Elza!’

Elza over haar vertrek en haar keuze voor Bevolkingsonderzoek Nederland:
‘Ik kijk er naar uit om vanuit mijn nieuwe rol verder richting te geven aan de doorontwikkeling van Bevolkingsonderzoek Nederland, waar op grote schaal kwalitatief hoogwaardig onderzoek wordt gedaan. De maatschappelijke betekenis en impact van de organisatie spreken me erg aan. Het betekent afscheid nemen van Gelre, waar ik met veel plezier heb gewerkt. In de afgelopen jaren hebben we samen mooie mijlpalen bereikt, waaronder het behalen van STZ en Qualicor en de implementatie van de nieuwe locatie-profielen. Gelre is een ziekenhuis om trots op te zijn.’

Wij wensen Elza heel veel succes bij Bevolkingsonderzoek Nederland.