Eerste zorgverleners krijgen COVID-19-vaccin

7 January 2021

Vandaag is een bijzondere dag voor Gelre ziekenhuizen in de strijd tegen het coronavirus. Om 9 uur zijn zowel in Gelre Apeldoorn als Zutphen de eerste zorgverleners gevaccineerd met het BioNtech/Pfizer COVID-19 vaccin. Ook medewerkers van de ambulancedienst mochten in ons ziekenhuis de prik komen halen.

Eerste COVID-19 vaccinatieronde in Gelre ziekenhuizen

Eén van de eerste vaccinaties in Apeldoorn was voor intensivist en medisch manager Anke Kröner en verpleegkundige Karen Swart. Zorgverleners stonden letterlijk te trappelen en zijn echt blij en enthousiast dat het vaccin er is.

Anke: “Ik krijg als één van de eersten dit vaccin, omdat de druk op de IC heel hoog is. We kunnen uitval van artsen en verpleegkundigen er nu niet bij hebben. Ik wil voor de IC-patiënten kunnen blijven zorgen. Daarom laat ik mij vaccineren. Wat ik nu voel? Opluchting en hoop. Dit is voor mij het begin van het einde van deze pandemie.”
Karen: “Dit is een opmaat naar het weer familie van de patiënt kunnen troosten met de hand op de schouder.”

De eerste twee vaccinaties in Zutphen waren voor longarts Ernst Lammers en SEH verpleegkundige Dorien van Rooy. Ook daar zat de stemming er goed in en konden de zorgverleners bijna niet wachten.

Ernst: “Ik laat me vaccineren als bescherming voor mijn patiënten en voor mezelf.”
Dorien: “Ik ben erg blij met deze vaccinatie. Het is geweldig dat er binnen één jaar een COVID-vaccin is gerealiseerd. Dit is de beste start van 2021, op naar een normale samenleving!”

We vinden het fantastisch om te merken dat het enthousiasme en de vaccinatiebereidheid heel groot is. Vandaag worden 70 collega’s in Zutphen en 80 collega’s in Apeldoorn geprikt, die behoren tot de groep zorgverleners van de IC, SEH en COVID-cohortafdeling die in aanmerking komt voor deze eerste vaccinatieronde. Ook de komende dagen wordt gevaccineerd en tevens na de tweede levering van aanstaande maandag.

Samen zetten we de schouders eronder en staan we sterk in de strijd tegen het coronavirus.