Dag van Gedenken in Gelre ziekenhuizen op 8 november 2018

15 October 2018

In het afgelopen jaar hebben veel mensen in Gelre ziekenhuizen afscheid moeten nemen van een geliefde, familielid, vriend, patiënt of collega. De Dienst Geestelijke Verzorging biedt iedereen de gelegenheid om deze mensen te gedenken tijdens de Gedenkdag op donderdag 8 november 2018. Ook mensen die geliefden willen herdenken die langer geleden zijn gestorven, zijn uiteraard van harte welkom. De Stiltecentra in beide ziekenhuizen zijn die dag speciaal voor dit doel ingericht en geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Het Stiltecentrum in Gelre Apeldoorn bevindt zich op de begane grond. In Gelre Zutphen is het Stiltecentrum te vinden op de tweede verdieping tegenover het bloedafname laboratorium.

Kaarsjes in gedenkruimte met mensen op achtergrond

Waarom een dag van gedenken?

Lijden en sterven vraagt altijd weer om een open hart, om tijd en bezinning. Daarvoor is deze dag. Om overledenen te gedenken, opdat zij niet worden vergeten.
Maar ook een dag voor nabestaanden en voor zorgverleners van het ziekenhuis, om troost en bemoediging te vinden. Dit kan door een kaarsje aan te steken en een bloem te plaatsen. Ook is er een mooie kaart met een gedicht, voor ieder die langskomt.

Bekijk ook het Dag van Gedenken filmpje op deze website.