Dag van Gedenken in Gelre ziekenhuizen op 2 november 2023

12 October 2023 | Apeldoorn & Zutphen

Elk jaar organiseren we in Gelre ziekenhuizen de Dag van Gedenken. Tijdens deze dag staan we stil bij de mensen die het afgelopen jaar in ons ziekenhuis zijn overleden. Een moment van gedenken voor zowel nabestaanden als zorgverleners en medewerkers van het ziekenhuis. Daarbij is er zowel ruimte voor gemis en verdriet, als voor de betekenis die een dierbaar iemand heeft gehad in ons leven. Ook mensen die geliefden willen gedenken die langer geleden zijn gestorven, zijn uiteraard van harte welkom.

Gedachtenis ritueel

Op deze Dag van Gedenken is er gelegenheid om bij de stilteruimtes van Gelre Apeldoorn en Zutphen een kaarsje aan te steken en/of een klein ritueel uit te voeren. Zoals iets schrijven in het gedachtenboek of een moment van rust en bezinning nemen in de stilteruimte. Ook staan onze geestelijk verzorgers klaar om een luisterend oor te bieden voor wie daar behoefte aan heeft.

Wees welkom

De Dag van Gedenken vindt dit jaar plaats op donderdag 2 november. De stiltecentra in beide ziekenhuislocaties zijn die dag speciaal voor dit doel ingericht en geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het stiltecentrum in Gelre Apeldoorn bevindt zich op de begane grond (route 58; Mescid route 59). In Gelre Zutphen is het stiltecentrum te vinden op de tweede verdieping tegenover het bloedafname laboratorium (route 100). U bent natuurlijk ook op alle andere dagen in het jaar altijd van harte welkom hier even binnen te lopen.


Bekijk hier de webpagina met gedicht en filmpje.