alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Wat betaalt u voor ziekenhuiszorg?

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Dan kunt u te maken krijgen met de financiële afhandeling van uw zorg. Zorg er daarom voor dat u van tevoren goed geïnformeerd bent. Check altijd deze zes belangrijke vragen om ervoor te zorgen dat uw ziekenhuiszorg wordt vergoed.

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Of u nu wel of niet van zorgverzekeraar wilt veranderen komend jaar, bekijk altijd goed wat de verzekeraar vergoed (onder welke voorwaarden) en wat de premie wordt. 

Contracten met zorgverzekeraars

Kijk op de website van uw zorgverzekeraar of deze een contract heeft afgesloten met het ziekenhuis waar u zorg krijgt. Kijk daarnaast in uw polisvoorwaarden om te zien of de kosten van uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komen.  Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Geen spoedeisende hulp? Dan altijd een verwijsbrief nodig

Wilt u dat uw zorgverzekeraar uw specialistische zorg vergoedt? Dan heeft u een geldige verwijzing voor specialistische zorg nodig. Het kan zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijsbrief heeft. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Heeft u meerdere klachten? Dan heeft u voor al deze klachten een verwijsbrief nodig. Een verwijsbrief is een jaar geldig. Voor spoedeisende hulp heeft u geen verwijzing nodig.

Meer weten?

Complementary Content
${loading}
Scroll