alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Trigger finger

Er zijn 2 manieren om uw trigger finger te behandelen. Heeft u nog niet zolang klachten en zijn ze niet ernstig, dan behandelen we u met medicatie. U krijgt dan een cortisonpreparaat (steroïdhormoon) in combinatie met een verdovingsmiddel.

Helpt medicatie niet meer, dan opereren we u. Bij een trigger finger (hokkende vinger/trekker vinger) is de buigpees van uw vinger gezwollen. Als de verdikking toeneemt, kan uw pees niet meer het omhulsel van de pees (peesschede) in. De pees blokkeert in gebogen stand. Uw vinger ziet er dan uit alsof u de trekker van een pistool overhaalt.

Hoe verloopt een trigger finger operatie?

  • We verdoven u plaatselijk. Vervolgens maken we het nauwe ingangspoortje van de peesschede open. Dat doen we door het nauwe omhulsel van de pees in te knippen. Zo komt er meer ruimte voor de verdikte pees.
  • Voor de ingreep komt u 1 dag naar ons ziekenhuis. De operatie zelf duurt ongeveer 15 minuten, als alles goed is gegaan mag u meteen naar huis.
  • U krijgt een pleister, drukverband en een mitella. Na 24 uur kunt u het drukverband afdoen, uw hand wassen en een nieuwe pleister opplakken.
  • Het is belangrijk dat u de vingers zo snel mogelijk weer gewoon beweegt.
Complementary Content
${loading}
Scroll