Totale knieprothese – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Totale knieprothese

Als uw knie versleten is, dan beweegt het gewricht niet meer soepel. Bij ernstige klachten vervangen we uw knie door een kunstknie. Onze orthopedisch chirurg plaatst een metalen deel op uw bovenbeen en op uw onderbeen.

De delen maken we vast met ‘botcement’. Daartussen plaatsen we een kunststof glijlaag. Als het nodig is vervangen we ook de gewrichtsvlakken van de knieschijf door een prothese. Vooraf maken we een MRI-scan van uw knie. De scan gebruiken we om van uw knie een kunststof mal op maat te maken. Onze chirurg weet dan precies waar de knieprothese geplaatst moet worden. Jaarlijks plaatsen onze orthopedisch chirurgen ongeveer 300 totale knieprotheses.

Revalidatie na het plaatsen van een kunstknie

Na de operatie blijft u 2 tot 4 dagen in het ziekenhuis. Maar de nabehandeling is dan nog niet afgelopen. Die duurt gemiddeld 12 weken. In de operatiewond laten we pijnstillende medicijnen achter. Daardoor kunt u direct na de operatie met onze fysiotherapeut oefeningen doen. Vooral het strekken is belangrijk. U mag de knie direct volledig belasten en bewegen. Uw been is na de operatie nog gezwollen. De knie zelf blijft vaak weken tot maanden nog dik. Pas na 1 jaar bent u ‘vergeten’ dat u een kunstknie heeft. Wel kan het zijn dat u niet meer op uw knieën kunt zitten, en dat u uw been niet meer goed kunt buigen.

Complementary Content
${loading}
Scroll