alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Poliklinische longrevalidatie

Poliklinische longrevalidatie is een programma voor patiënten die in het dagelijks leven last hebben van een longaandoening. Zij worden fysiek en mentaal fitter dankzij de oefeningen. De behandeling is poliklinisch. Dat betekent dat u niet overnacht in het ziekenhuis.

Een fysiotherapeut begeleidt u. Tijdens de behandeling werkt u aan uw ademhaling, uw conditie en uw ontspanning. U leert bovendien hoe u beter om kunt gaan met eventuele beperkingen.

Hoe verloopt poliklinische longrevalidatie?

U komt naar het ziekenhuis voor een intake. Wij testen uw conditie en kracht. Aan de hand daarvan bepalen we welke behandelvorm het beste bij u past.

  • Behandelvorm A: U traint 2 keer per week 30 tot 60 minuten op de loopband, fiets en roeibank. U doet ook speciale krachtoefeningen en sport- en spelactiviteiten. Wij leren u bovendien om te gaan met uw beperkingen. Het programma is op uw situatie toegespitst en duurt 3 maanden.
  • Behandelvorm B: U traint 2 keer per week 30 minuten op de loopband, fiets en roeibank. Wij geven u informatie over uw longaandoening en daarbij passende ontspanningsoefeningen. Ook laten we zien welke ademhalingstechnieken goed zijn bij inspanning. Daarnaast gaan we in op andere longproblemen en bespreken uw medicijngebruik. De duur van het programma ligt niet vast. Uw fysiotherapeut bespreekt dit met u. Na afloop evalueren we het programma. U krijgt dan ook een advies over het vervolgtraject. Als het nodig is, delen wij (met uw toestemming) onze inzichten met uw longarts.
Complementary Content
${loading}
Scroll