Herhaalrecepten aanvragen | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Herhaalrecepten aanvragen

Herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag aanvragen via onze website. Dit zijn herhaalrecepten voor bijvoorbeeld tabletten, zetpillen, crèmes, zalf of injecties. het gaat altijd om medicijnen die uw specialist al eerder heeft voorgeschreven. Vraag het herhaalrecept aan bij de specialist die het medicijn aan u heeft voorgeschreven. Voor nieuwe recepten moet u altijd eerst een afspraak maken met uw specialist.

Herhalingsrecepten aanvragen via de website

Het is het handigst om een herhalingsrecept aan te vragen via onze website. Dat kunt u doen op elk moment van de dag. Bovendien hoeft u niet te wachten. Na 3 tot 5 werkdagen kunt u de medicijnen afhalen bij de apotheek die u heeft doorgegeven.

Online uw herhaalrecept aanvragen

Herhalingsrecepten telefonisch aanvragen

U kunt uw herhalingsrecept ook telefonisch aanvragen. Dat kan bij de secretaresse van de polikliniek waar u in behandeling bent. Omdat we onze telefoonlijnen zoveel mogelijk vrij houden voor medische spoedvragen, gaat onze voorkeur uit naar het bestellen via internet.

Wat zijn herhalingsrecepten of herhaalrecepten?

Als u medicijnen nodig heeft, dan schrijft de specialist tijdens het spreekuur altijd het eerste recept uit. In veel gevallen zult u dezelfde medicatie voor een langere periode gebruiken, bijvoorbeeld als u een chronische aandoening heeft.

Nieuw recept nodig?

Heeft u andere klachten of wilt overstappen op een ander medicijn? Een herhalingsrecept is dan géén recept. U moet dan altijd eerst overleggen met uw huisarts of specialist. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het (telefonisch) spreekuur.

Complementary Content
${loading}
Scroll