Uw bezoek voorbereiden | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Uw bezoek voorbereiden

Uw gezondheidsklachten behandelt uw huisarts in veel gevallen zelf. Soms is nader onderzoek in het ziekenhuis gewenst. Uw huisarts verwijst u dan naar Gelre ziekenhuizen voor onderzoek en/of een bezoek aan een arts in één van de poliklinieken.

Eerste bezoek of wijziging in uw persoonsgegevens

Komt u voor het eerst in Gelre ziekenhuizen? Zijn uw persoonsgegevens gewijzigd; heeft u bijvoorbeeld een adreswijziging, andere huisarts of zorgverzekeraar? Meldt u zich dan ruim voor uw afspraak bij het inschrijfpunt bij de receptie in de centrale hal.

Waar moet u zijn?

In het ziekenhuis is met borden aangegeven waar de poliklinieken en onderzoeksafdelingen zich bevinden. U kunt natuurlijk ook altijd bij de receptie of de gastvrouwen en -heren vragen waar u moet zijn.

Wat neemt u mee?

  • identiteitsbewijs zoals rijbewijs, identiteitskaart, paspoort
  • zorgverzekeringsbewijs
  • verwijsbrief (tenzij uw huisarts die al heeft gestuurd)
  • overzicht van uw geneesmiddelen (verkrijgbaar bij uw apotheek)

Laat kostbaarheden zoals sieraden, een fototoestel, bankpassen en grote geldbedragen thuis om diefstal of vermissing te voorkomen.

Aanmelden voor uw afspraak

In Gelre ziekenhuizen meldt u zich vóór uw afspraak bij de balie van de polikliniek of onderzoeksafdeling, tenzij anders is aangegeven. We proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Omdat er bijvoorbeeld een spoedgeval is of een spreekuur of onderzoek uitloopt. De mogelijkheid bestaat dat u niet meteen aan de beurt bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Heeft u een tolk nodig?

Beheerst u de Nederlandse taal onvoldoende? Meld dit dan vóór uw afspraak bij de afdeling waar u een afspraak heeft en vraag om een telefonische tolkendienst. Tijdens de afspraak wordt dan gebruik gemaakt van de zogenaamde tolkentelefoon. Het gebruik van een tolk kan ook de wens zijn van uw zorgverlener. Zie ook www.tvcn.nl

Hulpdieren

Bent u voor uw poliklinische bezoek aan Gelre ziekenhuizen afhankelijk van begeleiding door uw hulphond? Dan mag u deze meenemen. U moet dit vooraf telefonisch melden aan de betreffende polikliniek. Uw hulphond is toegestaan in de spreekkamer. In de onderzoeks- of behandelkamer is uw hulphond niet toegestaan.

Complementary Content
${loading}
Scroll