Spelen, leren en ontspannen in ons ziekenhuis | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaartsdag en Pinksteren 2022

Voor alle informatie: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Spelen, leren en ontspannen in ons ziekenhuis

Een dag in het ziekenhuis kan lang duren, maar we proberen je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Wat dacht je van een speel- of tienerkamer?Onze speelkamer

In de speelkamer kun je even de gezelligheid opzoeken. Er spelen of zitten namelijk ook andere kinderen. Je kunt even lekker kletsen, een spelletje doen, knutselen, tekenen of gewoon lekker niksen. Elke ochtend is er ook een pedagogisch medewerker aanwezig die je kan helpen.

De tienerkamer

In de tienerkamer staat een bank, tv en een computer met internetaansluiting. Hier mag je ook met je bezoek gaan zitten. In de kast staan spelletjes en stripboeken. Het is verboden voor dokter en verpleegkundige om je in de speelkamer of tienerkamer te onderzoeken, te prikken en om andere vervelende dingen te doen.

Er is ook een balkon waar je naar buiten kunt, als je gezondheid dat toelaat.

Cliniclowns

Ook komt er eens in de twee weken een Cliniclown langs. Zo kun je het ziekenhuis en het ziek zijn eventjes vergeten. Je kan grapjes of een praatje maken met de clown. Heb je geen zin in bezoek van de Cliniclown, dan kan je dat gewoon tegen de Cliniclown of de pedagogisch medewerker zeggen.

Voor de dagen dat de cliniclown er niet is, hebben we een speelkoffer van hen gekregen. De speelkoffer kan je niet beschrijven maar moet je zien, voelen en horen. Als je in het ziekenhuis ligt, nodigen we je graag uit om de speelkoffer zelf te komen bekijken.

Naar school?

Moet je wat langer in het ziekenhuis blijven? Langer dan een week bijvoorbeeld? Je kunt dan gewoon huiswerk maken. Dat lukt natuurlijk alleen als je je goed genoeg voelt. De pedagogisch medewerker regelt dit voor je samen met de Stichting Onderwijs Zieke Kinderen Apeldoorn.

We begrijpen dat dit een minder leuke bezigheid is, maar het grote voordeel is dat je op school niet zoveel hoeft in te halen!

Complementary Content
${loading}
Scroll