Oncologische revalidatie | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden paasweekend 2024

Lees meer over mogelijke afwijkende openingstijden en bezoektijden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Oncologische revalidatie

U komt in aanmerking voor oncologische revalidatie wanneer u, als gevolg van de ziekte en behandeling, op meerdere gebieden in het dagelijkse leven problemen ervaart.

Voor wie is oncologische revalidatie?

Heeft u klachten na kanker? Medisch Specialistische Revalidatie bij Oncologie is ontwikkeld voor mensen als u. U komt in aanmerking voor oncologische revalidatie wanneer u, als gevolg van de ziekte en behandeling, op meerdere gebieden in het dagelijkse leven problemen ervaart. U kunt hierbij denken aan vermoeidheid, verminderde conditie, voedingsproblemen, moeite met acceptatie, verwerking en stressklachten als gevolg van de behandelingen. Dergelijke klachten maken het vaak moeilijk om uw rol in uw familie te hervatten en uw huishouden, hobby, sport en/of werk weer op te pakken.

Niet de ernst van de kanker is bepalend hierbij, maar de mate waarin u beperkingen ervaart. Het doel van de revalidatie is om tot een betere balans te komen op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak. Tijdens een intake gesprek bespreekt de revalidatiearts in Gelre ziekenhuizen met u of medisch specialistische revalidatie voor u passend is. De oncologische revalidatie vindt plaats bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten locatie Arnhem.

Waaruit kan het revalidatieprogramma bestaan?

Elk programma wordt op maat gemaakt en samengesteld op basis van uw persoonlijke doelen en de professionele adviezen. Tijdens de revalidatie wordt u, afhankelijk van uw doelen, begeleid door de volgende deskundigen: revalidatiearts, fysiotherapeut, diëtist, medisch maatschappelijk werker, ergotherapeut, arbeidsadviseur, psycholoog en bewegingsagoog.
Het behandelprogramma bestaat onder andere uit conditietraining, ontspanningsoefeningen, leren omgaan met en verwerken van de gevolgen van kanker(behandeling), praktisch advies over voeding , gezondheid en energiebalans, en – indien van toepassing – weer in het arbeidsproces te komen. Dit wordt in groeps- en individuele behandelingen aangeboden en duurt 18 weken. Meer informatie over het programma vindt u op de website van Klimmendaal - revalidatie na kanker.

Na afloop van de revalidatieperiode heeft u een eindgesprek met de revalidatiearts waarin onder andere besproken wordt hoe u na de revalidatie verder kunt gaan.

Aanmelding

Uw (huis)arts, bedrijfsarts, oncoloog of verpleegkundig specialist oncologie kan u verwijzen naar dit revalidatieprogramma als de primaire behandeling is afgerond. Uw verwijzer zal naast de verwijsbrief ook de Keuzehulp kankerrevalidatie (lastmeter) met u invullen. Beiden zijn nodig voor aanmelding.

Er moet sprake zijn van meervoudige problematiek. Dat wil zeggen, u heeft verschillende hulpvragen waarvoor u minimaal twee verschillende deskundigen nodig heeft.
Op basis van de aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek bij de revalidatiearts in Gelre Ziekenhuizen locatie Apeldoorn. De revalidatiearts bespreekt samen met u of een uitgebreid revalidatieprogramma bij Klimmendaal voor u passend is. Zo ja, zal hij/zij u vervolgens aanmelden bij Klimmendaal. De startdatum van de oncologische revalidatie hoort u vervolgens van Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Vergoeding oncologische revalidatie

Uw ziektekostenverzekeraar vergoedt de Medisch Specialistische Revalidatie bij Oncologie uit de basisverzekering. Daarbij wordt eerst uw eigen risico aangesproken.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met:
Polikliniek Revalidatiegeneeskunde, Gelre Apeldoorn: maandag t/m vrijdag 8.30 – 16.30 uur, tel: 055 – 581 8036

Complementary Content
${loading}
Scroll