Lyme-centrum Apeldoorn | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Lyme-centrum Apeldoorn

Lyme-centrum Apeldoorn (LCA) is een kenniscentrum voor de ziekte van Lyme. Heeft u de ziekte van Lyme of een vermoeden dat u dit heeft? In ons Lyme-centrum werken verschillende specialisten samen om een diagnose te stellen en een passende behandeling bepalen.

Direct naar:

Lyme-centrum Apeldoorn: kennis gebundeld

De meeste patiënten die bij ons Lyme-centrum komen, zijn al bij verschillende andere zorgverleners geweest. Binnen Lyme-centrum Apeldoorn werken specialisten samen en is de kennis dus gebundeld. Daardoor kan ons team sneller een mogelijke besmetting bij u vaststellen én een bijpassend behandelplan voor u opstellen. Daarom komen patiënten uit het hele land komen naar ons gespecialiseerde Lyme-centrum .

Tekenbeet? Doe mee aan het onderzoek

Heeft u een tekenbeet? Meld uw teek dan op de website Tekenradar.nl. Zo kunt u meedoen aan een onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme. Als u een recente tekenbeet meldt, kunt u de vraag krijgen om de teek op te sturen. U vult dan in 1,5 jaar tijd een aantal korte vragenlijsten in. Binnen 10 maanden hoort u of de teek besmet was met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Samen lyme effectiever bestrijden

Ons Lyme-centrum werkt samen met diverse organisaties om Lyme effectiever te bestrijden:

  • Wij werken samen met het AMC en het Radboudumc. Ons lymeteam heeft regelmatig contact met specialisten van deze academische ziekenhuizen.
  • Wij nemen actief deel aan het landelijk onderzoek naar Lyme door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).
  • Wij verzorgen bij- of nascholing over Lyme van bedrijfsartsen van Stigas. Bij een vermoeden op lyme, verwijzen de bedrijfsartsen door naar ons centrum. Zo kijken we extra om naar beroepsgroepen met een verhoogd risico op Lyme.
  • Wij verzorgen bij- of nascholing over Lyme aan huisartsen in regio Apeldoorn, Zwolle en Deventer. Ons doel is om bekendheid van Lyme te verhogen, zodat huisartsen Lyme eerder of beter herkennen.

Onzeker over een rode plek op uw huid? Wij geven gratis advies!

Bent u onzeker over een rode plek op uw huid? Meld u dan aan op rodeplekdoorteek.nl of download de app Tekenbeet in de App store (iPhone) of Google play store (Android telefoon). Dan krijgt u gratis advies van onze experts van LymeCentrum Apeldoorn.

Contact met Lyme-centrum Apeldoorn?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 134
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 84 00
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll