Lymecentrum Apeldoorn | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Lymecentrum Apeldoorn

Lymecentrum Apeldoorn (LCA) is een kenniscentrum voor de ziekte van Lyme. Heeft u de ziekte van Lyme of een vermoeden dat u dit heeft? In ons Lymecentrum werken verschillende specialisten samen om een diagnose te stellen en een passende behandeling bepalen.

Lymecentrum Apeldoorn: kennis gebundeld

De meeste patiënten die bij ons Lymecentrum komen, zijn al bij verschillende andere zorgverleners geweest. Binnen Lymecentrum Apeldoorn werken specialisten samen en is de kennis dus gebundeld. Daardoor kan ons team sneller een mogelijke besmetting bij u vaststellen én een bijpassend behandelplan voor u opstellen. Daarom komen patiënten uit het hele land komen naar ons gespecialiseerde Lymecentrum .

Tekenbeet? Doe mee aan het onderzoek

Heeft u een tekenbeet? Meld uw teek dan op de website Tekenradar.nl. Zo kunt u meedoen aan een onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme. Als u een recente tekenbeet meldt, kunt u de vraag krijgen om de teek op te sturen. U vult dan in 1,5 jaar tijd een aantal korte vragenlijsten in. Binnen 10 maanden hoort u of de teek besmet was met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Samen lyme effectiever bestrijden

Ons Lymecentrum werkt samen met diverse organisaties om Lyme effectiever te bestrijden:

  • Wij werken samen met het AMC en het Radboudumc. Ons lymeteam heeft regelmatig contact met specialisten van deze academische ziekenhuizen.
  • Wij nemen actief deel aan het landelijk onderzoek naar Lyme door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).
  • Wij verzorgen bij- of nascholing over Lyme van bedrijfsartsen van Stigas. Bij een vermoeden op lyme, verwijzen de bedrijfsartsen door naar ons centrum. Zo kijken we extra om naar beroepsgroepen met een verhoogd risico op Lyme.
  • Wij verzorgen bij- of nascholing over Lyme aan huisartsen in regio Apeldoorn, Zwolle en Deventer. Ons doel is om bekendheid van Lyme te verhogen, zodat huisartsen Lyme eerder of beter herkennen.

15 jaar Lymecentrum Apeldoorn

Wij zijn trots op 15 jaar Lymecentrum Apeldoorn (LCA). Om dit jubileum te vieren maakten wij een online magazine. Een magazine met verhalen van patiënten en zorgverleners over de ziekte van Lyme en het Lymecentrum.

Klik op de afbeelding hieronder om het magazine te lezen:


Contact met Lymecentrum Apeldoorn?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 134
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 84 00
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll