Kind en jeugd | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Kind en Jeugd

Op onze kinderafdeling en polikliniek kindergeneeskunde onderzoeken en behandelen we baby’s en kinderen van 0 t/m 17 jaar. Dit betreft bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s en kinderen die een aandoening of ziekte hebben. U kunt ook bij ons terecht als uw kind ontwikkelings- of groeiproblemen heeft. 


Kind geeft kinderarts de hand

Onze afdeling Kind en Jeugd is helemaal ingericht op u en uw kind. Als ouder of verzorger betrekken wij u zoveel mogelijk bij de zorg. Wij houden rekening met uw wensen en ideeën. Dat is fijn voor uw kind en voor uzelf. U krijgt bovendien alle kans om bij uw kind te zijn:

  • U kunt op onze afdeling bij uw kind op de kamer slapen. Dat noemen we ook wel rooming-in. Er kan 1 ouder blijven slapen en die krijgt ook een ontbijt. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Op de Neonatologie-afdeling (ook wel Couveuse-afdeling genoemd) kunt u als moeder, afhankelijk van de beschikbare kamers, soms inroomen (en soms met de vader samen). Deze kosten worden door uw verzekeraar betaald. Wel kan uw eigen risico aangesproken worden. U wordt hierover vooraf geïnformeerd.
  • Als ouder of verzorger mag u altijd op bezoek komen en uw kind verzorgen.
  • U mag bij de operatie van uw kind zijn tot hij of zij in slaap (onder narcose) is gebracht.

Hoe bereidt u uw kind voor op een operatie?

Komt uw kind voor een operatie naar ons ziekenhuis? Dan is het belangrijk uw kind goed voor te bereiden op de operatie. Dat helpt bij het verwerken van eventuele nare ervaringen.

Voorbereiding in Gelre Apeldoorn

"Mijn collega’s en ik helpen u en uw kind graag bij deze voorbereiding. Daarom bent u van harte welkom op onze speciale informatiemiddag. U kunt dan een kijkje nemen op de afdeling en kennismaken met mij en mijn collega’s. Ook kunt u al uw vragen stellen. Samen bekijken we een voorlichtingsfilm. Deze film laat zien hoe alles rondom de operatie gaat. Daarna heeft u een afspraak bij de anesthesist. Dat is de dokter die vertelt hoe het in slaap brengen (narcose) tijdens de operatie gaat. Zo weet u wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de operatie.”

 Leonie Burrekers, pedagogisch medewerker.

Voorlichtingsfilms

Bekijk de voorlichtingsfilm 'operatie bij kinderen'

Bekijk de voorlichtingsfilm 'operatie bij tieners'

Voorbereiding in Gelre Zutphen

In Gelre Zutphen helpen we u graag om uw kind of tiener voor te bereiden op de operatie, aan de hand van fotoverhalen.

Bekijk onze fotoverhalen van de operatie van uw kind/tiener »

Daarnaast vindt u hieronder de fotoverhalen van voorlichting voor keelamandelen verwijderen/neusamandelen verwijderen en trommelvliesbuisjes plaatsen:

Patiëntenrechten van uw kind

Net als volwassenen hebben kinderen ook patiëntenrechten. Deze zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). U leest hier meer over op onze pagina over Rechten en plichten onder de vraag 'Wat zijn de rechten van het kind?' 

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Kind en Jeugd?

door

Onze spreekuren

di en woe (oneven weken) 14.00 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 74 43 00
parking

Route en parkeren

Zwiepseweg 105
7241 GR Lochem

door

Onze spreekuren

woe 14.00 - 16.10 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 59 28 24
parking

Route en parkeren

Wilhelminaweg 80
6951 BR Dieren

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 18 08
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 23
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 592 824
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

door

Onze spreekuren

Woe 13.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 055 - 581 87 30
parking

Route en parkeren

Willem Tellstraat 17F
8162 ET Epe

Veel gestelde vragen

Vaak hebben u en uw kind vragen voordat u naar het ziekenhuis komt. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Nee, er mag maar één ouder blijven slapen. Dit heeft te maken met de ruimte op de kamer en de patiëntveiligheid die daarmee samenhangt.

Nee, er mag maar één ouder mee; dit heeft te maken met het aantal aanwezigen op de operatiekamer waarbij het niet te druk mag zijn

Ja, u mag op de afdeling Kind en jeugd met uw mobiel bellen. Alleen mag dit niet in de buurt van een medisch apparaat. U dient dan minimaal 1 meter afstand te houden van het apparaat. Eventueel kunt u met de telefoon van de afdeling kort naar huis bellen. Dit kunt u overleggen met de aanwezige verpleegkundige.

Ja, dat mag. U kunt gebruik maken van de gratis Wifi ‘Gelre Gast’. Daarnaast kunt u in Gelre Apeldoorn bij restaurant Vermaat (in de centrale hal) gebruik maken van een computer.

In Gelre Zutphen kunnen broertjes en/of zusjes op bepaalde dagen en tijden terecht in de kinderspeelruimte ‘het Spittaaltje’. Daar kunnen uw kinderen lekker spelen onder begeleiding van vrijwilligers. Lees meer over kinderspeelruimte ‘Het Spittaaltje’. In Gelre Apeldoorn is geen kinderopvang aanwezig.

Complementary Content
${loading}
Scroll