Wijziging samenstelling Raad van Toezicht Gelre ziekenhuizen

9 January 2020

De samenstelling van de Raad van Toezicht van Gelre ziekenhuizen is per 1 januari 2020 gewijzigd. Mevrouw Anneke Sanderse-van der Weide is toegetreden als nieuw lid en volgt daarmee de heer Gert de Beij op.

Anneke Sanderse

Anneke Sanderse is na haar studies HBO verpleegkunde en doctoraal Beleid en Management Gezondheidszorg gestart als organisatieadviseur in diverse gezondheidsorganisaties. Vervolgens heeft zij 10 jaar ervaring opgedaan als strategisch adviseur en manager in Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag.  De daarop volgende 10 jaar heeft zij als manager en later als directeur gewerkt in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Sanderse is momenteel werkzaam als lid van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Anneke Sanderse: “De ziekenhuiswereld boeit mij al mijn gehele loopbaan, door de grote maatschappelijke relevantie, de gedreven zorgverleners en de vele en snelle veranderingen. Ik lever hier graag een bijdrage aan en hoop dat ook te kunnen doen in een toezichthoudende rol bij de dynamische en ambitieuze Gelre ziekenhuizen”.

Maarten Rook, voorzitter Raad van Toezicht vult aan: “Haar ruime ervaring en expertise in de ziekenhuiswereld, met in het bijzonder kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg, is van grote toegevoegde waarde binnen onze huidige Raad van Toezicht.”