Gelre presenteert boek: Wij. Verpleegkundigen over hun drijfveren

17 December 2020

‘’Trots op ons vak is wat ons verbindt.’’ Met veel trots presenteert de Verpleegkundige Advies Raad (VAR), samen met de Raad van Bestuur, een bijzonder boek: ‘Wij. Verpleegkundigen over hun drijfveren.’ In dit boek vertellen 48 verpleegkundigen hun verhalen over kleine en grote betekenisvolle momenten in de zorg.

Hoe het begon
Het begon allemaal in het voorjaar van 2019. Verpleegkundigen voerden gesprekken met elkaar en hier kwamen onvermijdelijk ook veel zorgen ter sprake. Maar ook een gevoel van trots. Hier ontstond het idee om verhalen te bundelen in een boek.

Elk verhaal doet ertoe
Marjan Comello, voorzitter VAR, spreekt haar trots en dankbaarheid uit in het boek: "Als verpleegkundige en als voorzitter van de VAR ben ik positief verrast om te lezen hoe mooi de verhalen in dit boek de essentie van het verpleegkundig vak weergeven. Elk verhaal doet ertoe. Ik ben het redactieteam dat zich voor meer dan 100% heeft ingezet dan ook heel dankbaar. Met man en macht is gewerkt om dit eindresultaat neer te zetten en daarbij is de essentie niet uit het oog verloren. Ook ben ik enorm trots op mijn collega-verpleegkundigen. Samen geven wij invulling aan dit prachtige vak!

Uit de verhalen in dit boek spreekt de waarde en betekenis van onze verpleegkundigen voor de zorg, nu en in de toekomst. De verhalen raken ons in het hart. We hopen dat ze ook bij jou iets teweegbrengen."

Uitreiking
Op 12 november werd het boek uitgereikt aan de 48 verpleegkundigen die hebben meegewerkt aan het boek. Bekijk hier de film van deze bijzondere dag.


Afgelopen week is het boek uitgedeeld aan alle verpleegkundigen in Gelre. Helaas is het boek niet meer te koop.