Voor welke zorg kunnen patiënten terecht bij Gynaecologie en Verloskunde Zutphen?

9 June 2023

In Gelre Zutphen bieden wij zwangere vrouwen volop mogelijkheden voor geplande zorg. Bovendien blijft de gynaecologische zorg daar volledig op sterkte. Bevallen in ons ziekenhuis in Zutphen kan helaas niet meer, sinds de sluiting van de verloskamers een maand geleden. Zwangeren kunnen natuurlijk wel in Apeldoorn bevallen. Daar zal ons enthousiaste team hen met open armen ontvangen.

Verpleegkundige is bij het bed van een gynaecologisch patiënt die net een kleine ingreep heeft gehad.

Kan ik als zwangere of gynaecologische patiënt nog wel terecht in Gelre Zutphen? Jazeker!

In Zutphen kunt u als zwangere terecht voor geplande zorg, zoals reguliere zwangerschapscontroles, echo’s en semi-spoedcontroles tijdens spreekuurtijden. Alleen voor spoedconsulten, opnames en de bevalling moet u naar Apeldoorn (of desgewenst een ander ziekenhuis).

Bovendien houden we in Zutphen de volledige planbare gynaecologische zorg. Dit betekent dat u hier terecht kunt voor o.a.:

  • bekkenbodemklachten, zoals verzakking en klachten van urineverlies;
  • bloedingsklachten;
  • vruchtbaarheidsproblemen;
  • problemen op het gebied van intimiteit en seksualiteit;
  • anticonceptiezorg;
  • overgangsklachten;
  • en planbare gynaecologische operaties.

Waar kan ik terecht voor een geplande gynaecologische operatie? Dat kan in Zutphen!

We gaan een groot deel van de planbare gynaecologische operaties concentreren in Zutphen, in een zogeheten ‘focuskliniek’ specifiek gericht op vrouwenzorg. Hier zorgen we voor korte toegangstijden voor poliklinische afspraken en een korte wachttijd voor een ingreep (zo nodig onder een roesje) of operatie, zodat we u goed van dienst zijn. In de ‘focuskliniek’ zorgen we voor een warme, gastvrije ontvangst en begeleiding tijdens het gehele zorgtraject, zodat u zich zo prettig mogelijk voelt. U heeft één duidelijk aanspreekpunt. De gynaecoloog werkt in een vast, hecht team, waarin iedereen elkaar kent en goed op elkaar is ingespeeld. Zo kunnen wij u de beste zorg geven.    

U bent van harte welkom op onze afdeling Gynaecologie en Verloskunde in Apeldoorn en Zutphen!

Team Gynaecologie en Verloskunde Gelre ziekenhuizen