Vanaf 15 april versoepeling coronamaatregelen in Gelre

14 April 2022

Gelre wil een veilige omgeving bieden voor onze – vaak kwetsbare - patiënten, hun bezoekers en onze medewerkers. Daarom blijven een aantal maatregelen nodig om u en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus en/of griep.

In Nederland gelden nu alleen nog de basismaatregelen. In Gelre versoepelen we stap voor stap en alleen als het veilig is. Wij vragen daarom nadrukkelijk iedereen die ons ziekenhuis bezoekt om zich aan de maatregelen en huisregels te houden.

Wat betekent dit voor u?

  • Onze poliklinieken zijn open. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van zorg op afstand via bijvoorbeeld beeldbellen. Is zorg op afstand niet mogelijk en u moet toch naar ons ziekenhuis komen? Dan komt u indien mogelijk alleen naar uw afspraak; alleen als het echt nodig is mag u wel 1 begeleider meenemen.
  • Draag een medisch mondneusmasker voor éénmalig gebruik als u 13 jaar of ouder bent en griepachtige klachten heeft. U krijgt hiervoor een specifiek advies na invullen van de corona-check vóór uw afspraak. Medische mondneusmaskers van minimaal type II en IIR hebben de voorkeur. U mag daar om vragen bij de receptie als u die zelf niet heeft.
  • Geef elkaar de ruimte, afstand houden is veilig.
  • Komt u op bezoek bij een patiënt? Dan heeft u géén griepachtige klachten, komt u alleen en draagt u een medisch mondneusmasker. Kijk voor meer info op de webpagina over onze bezoekregeling.
  • U wordt door ons gebeld als uw geplande afspraak wijzigt; u hoeft niet zelf naar ons ziekenhuis te bellen.

Bekijk altijd deze webpagina met alle informatie over maatregelen voordat u naar het ziekenhuis komt. Dan bent u goed voorbereid.

Wij bedanken u voor uw begrip en doen er alles aan om u de zorg te bieden die u nodig heeft.