Twee medewerkers positief getest en eerste besmette patiënt overgeplaatst naar Gelre

15 March 2020

Twee medewerkers van Gelre ziekenhuizen zijn positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Een uitslag die we konden verwachten in deze tijd. De medewerkers zitten in thuisisolatie. Ook is inmiddels een patiënt met het coronavirus naar Gelre ziekenhuizen overgeplaatst. Deze persoon ligt in strikte isolatie.

coronavirus

Wat betreft de twee besmette medewerkers hebben we een risico-inventarisatie gedaan om verdere verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Zo hebben we gekeken naar wat dit betekent voor medewerkers en patiënten waar contact mee is geweest. De betrokken medewerkers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Hen is gevraagd in de gaten te houden of ze luchtwegklachten of koorts krijgen. Ook de betreffende patiënten waar contact mee is geweest, zijn geïnformeerd. We monitoren hun gezondheid op de ontwikkeling van luchtwegklachten en koorts. 

Vragen

We kunnen het ons voorstellen dat u als patiënt nog meer vragen heeft over het nieuwe coronavirus. Bekijk daarom de meest gestelde vragen en onze antwoorden »