Gesloten - Tijdelijke coronavaccinatie locatie van GGD in Gelre Apeldoorn en Zutphen

1 December 2021

LET OP: Deze tijdelijke vaccinatie locatie is vanaf 16 december gesloten. GGD Noord- en Oost-Gelderland en Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen hebben de handen ineen geslagen om een tijdelijke coronavaccinatie locatie in te richten in beide ziekenhuislocaties om de inwoners van regio Apeldoorn en Zutphen dichtbij huis van een priklocatie te voorzien. Van 6 t/m 15 december 2021 (let op: data zijn gewijzigd) is het op weekdagen mogelijk om een 1e, 2e of op medische indicatie 3e coronavaccinatie te halen bij deze pop-up priklocatie van de GGD.

Spuiten met COVID-19 vaccin

Iedereen is welkom om zich zonder afspraak te melden bij de medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland voor een coronavaccinatie of voor meer informatie. Dit geldt zowel voor patiënten van Gelre ziekenhuizen als hun bezoekers of inwoners uit de regio Apeldoorn of Zutphen.

Let op: u kunt hier niet terecht voor een boostervaccinatie!


In gesprek met arts of verpleegkundige

Voor patiënten en bezoekers van Gelre ziekenhuizen is het eenvoudig om laagdrempelig een coronavaccinatie te ontvangen en/of om hierover vragen te stellen. Patiënten die nog twijfelen over de vaccinatie, worden uitgenodigd om dit te bespreken tijdens hun afspraak of opname in het ziekenhuis: uw arts of verpleegkundige neemt uw twijfels serieus en beantwoordt uw vragen.
Besluit u daarna dat u gevaccineerd wilt worden? Dan kan dat snel en zonder afspraak op de tijdelijke pop-up vaccinatielocatie van de GGD in het ziekenhuis. Ook daar kunt u vragen stellen over de vaccinatie.

Priklocaties in het ziekenhuis

Van 6 t/m 15 december (let op: data zijn gewijzigd) is de tijdelijke GGD vaccinatielocatie in het ziekenhuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 geopend op de volgende locaties:

 • Gelre Apeldoorn, 1e verdieping, Vergaderruimte Berk, (in gang tegenover poli gynaecologie en urologie, route 32-38)
 • Gelre Zutphen, Centrale hal (tegenover het bezoekersrestaurant, zaal 1-2, route 77)

1e en 2e coronavaccinatie

U kunt zonder afspraak langskomen voor uw 1e of 2e prik. Houd wel rekening met:

 • U houdt zich aan de coronamaatregelen die gelden in het ziekenhuis.
 • Neem uw identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart).
 • Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten. Bent u gevaccineerd met Moderna? Dan is het interval 28 dagen.
 • U kunt de 1e of 2e coronavaccinatie pas halen twee weken vóór of twee weken na een eventuele griepprik.

3e coronavaccinatie: alleen voor patiënten met een afweerstoornis

De 3e coronavaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis en medische indicatie. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. In oktober 2021 hebben deze patiënten een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist voor de 3e coronavaccinatie.
Heeft u deze uitnodiging? Dan kunt u zonder afspraak komen voor uw vaccinatie. Houd wel rekening met:

 • U houdt zich aan de coronamaatregelen die gelden in het ziekenhuis.
 • Neem de uitnodigingsbrief voor de 3e vaccinatie mee.
 • Neem uw identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart).
 • Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten. Bent u gevaccineerd met Moderna? Dan is het interval 28 dagen.
 • U kunt de 1e of 2e coronavaccinatie pas halen twee weken vóór of twee weken na een eventuele griepprik.

Informatie over de boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de oudste leeftijdsgroepen. De boostervaccinatie wordt alleen op afspraak gegeven als uw geboortejaar aan de beurt is en alleen op de vaste vaccinatielocaties van de GGD. U kunt dus niet in deze pop-up vaccinatielocatie in Gelre ziekenhuizen terecht voor een boostervaccinatie.

Meer informatie over coronavaccinatie