Stroomstoring in deel van Apeldoorn trof ook Gelre Apeldoorn

7 October 2021

De stroomuitval in Apeldoorn heeft vanmiddag ook gevolgen gehad voor ons ziekenhuis. Zoals gebruikelijk is de noodstroomvoorziening meteen in werking getreden. Om veiligheidsredenen en uit voorzorg zijn meteen een aantal maatregelen getroffen.

Zo zijn patiënten die vandaag een operatie zouden krijgen die niet spoedeisend was, allemaal geïnformeerd en is hun operatie verzet naar een andere dag. Dat is natuurlijk niet prettig voor de patiënten die het treft en die helemaal waren ingesteld op hun operatie van vandaag.
De Spoedeisende Hulp kon enige tijd geen nieuwe patiënten ontvangen. Dit betekent dat ambulances zijn verzocht naar een andere ziekenhuis te rijden. Patiënten die voor radiologische onderzoeken ingepland waren die niet meer konden plaatsvinden vanmiddag, zijn geïnformeerd en hebben een nieuwe afspraak gekregen. Op de poliklinieken, onderzoek- en verpleegafdelingen kon alle patiëntenzorg geboden worden.
De netstroom is vrij snel weer op gang gekomen in de loop van de middag. Dit betekent dat in het hele ziekenhuis vanaf einde middag alle afdelingen weer normaal functioneren en dat het geplande programma voor morgen, vrijdag 8 oktober, doorgaat zoals gepland.