Tijdelijke sluiting buitenpoliklinieken en aantal bloedprikpunten Gelre ziekenhuizen

18 March 2020

Vanaf donderdag 19 maart 8.00 uur sluit Gelre ziekenhuizen haar buitenpoliklinieken in Dieren, Doesburg, Epe en Lochem tot nader bericht.

gebouw buitenpolikliniek

Afspraken van patiënten die gepland waren in Dieren, Doesburg en Lochem worden vanuit Zutphen gecoördineerd, die van Epe vanuit Apeldoorn. Afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch gedaan, op een later moment gepland en alleen als het medisch gezien noodzakelijk is vinden ze plaats in het ziekenhuis, zie eerder nieuwsbericht hierover.

Prikpunten en radiologische onderzoeken op buitenpoliklinieken

Dit betekent ook dat op deze buitenpoliklinieken de prikpunten van het laboratorium gesloten zijn en de radiologische onderzoeken niet worden uitgevoerd. Deze maatregel is onderdeel van het pakket aan maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. En om de zorgcapaciteit in de ziekenhuislocaties Apeldoorn en Zutphen zoveel mogelijk te waarborgen.

Aantal bloedprikpunten tijdelijk gesloten

Vanwege het coronavirus is een aantal bloedprikpunten tijdelijk gesloten. Wilt u naar een bloedprikpunt bij u in de buurt? Controleer dan altijd het actuele bloedprikpuntenoverzicht op onze website. Dan weet u zeker dat u naar een geopend bloedprikpunt gaat. De bloedprikpunten in de ziekenhuislocatie Zutphen en Apeldoorn en het Eerstelijns Diagnostisch Centrum Apeldoorn blijven geopend.