Planbare reguliere ziekenhuiszorg uitgesteld vanwege coronadruk: poli-afspraken gaan door

22 December 2020

Alle planbare reguliere zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken wordt gestaakt om personeel vrij te spelen in de rest van de zorg. Dat meldt minister Van Ark voor Medische Zorg op 22 december 2020. Ook voor Gelre ziekenhuizen betekent dit dat alle planbare reguliere zorg, indien medisch verantwoord, wordt uitgesteld vanaf donderdag 24 december tot nader order. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om planbare ingrepen die 6 weken kunnen worden uitgesteld. Patiënten die het treft worden door ons gebeld. Polikliniek afspraken en afspraken voor bijvoorbeeld bloedafname of een röntgenfoto gaan wel door. Als een afspraak toch niet doorgaat, dan bellen wij de patiënt hierover op.

We hebben te maken met een forse toename van het aantal COVID-19 patiënten en een hoog ziekteverzuim. We hebben onze medewerkers keihard nodig om de zorg voor deze patiënten te blijven bieden. Dat geldt ook voor de spoedzorg-patiënten en oncologische patiënten. Ook de poliklinische afspraken voor oncologische patiënten gaan door.

Wij vragen begrip voor dit besluit. We realiseren ons dat er veel patiënten zijn die nu weer langer moeten wachten op hun ingreep. Dat is vervelend voor hen. Alle patiënten van wie de afspraak wordt uitgesteld, zullen we bellen. Wij plannen met de patiënt een nieuwe afspraak op een later moment.