Patiënt Gelre Apeldoorn kan thuis hulp krijgen van Vérian bij voorbereiding op coloscopie

17 March 2022

Sinds maart 2022 kunnen ook patiënten van Gelre Apeldoorn die hulp nodig hebben bij de voorbereiding op de coloscopie, deze begeleiding thuis krijgen. Een verpleegkundige van Vérian gaat de patiënt hierbij helpen.

Patient bereidt met hulp van verpleegkundige Vérian het laxeermiddel

Al langere tijd bereidt een deel van de patiënten zich thuis zelfstandig voor op een coloscopie. De patiënt maakt hiervoor gebruik van de digitale voorbereiding met uitleg in tekst en video’s via Medify en de patiëntenfolder ‘Coloscopie’. Maar soms heeft iemand extra hulp nodig bij deze voorbereiding. Bijvoorbeeld om de instructies goed op te volgen of het laxeermiddel via een sonde toegediend te krijgen. Dan komt vanaf nu een medewerker van Vérian bij die patiënt thuis om hem of haar te begeleiden. Zo ook Jeanne Paulissen, verpleegkundige bij Vérian: “Wat fijn om bij een voorbereiding thuis, professionele zorg op maat te leveren, gewoon in de eigen vertrouwde omgeving van de patiënt.” 

De eerste patiënt die thuis is geholpen met de coloscopie-voorbereiding door Vérian zegt: “Ik vind het prachtig dat ik deze begeleiding thuis krijg! Anders ben ik toch bang dat ik het niet goed doe met alle informatie die ik in de envelop heb meegekregen.”

Patient schenkt aan tafel laxeermiddel in, onder toeziend oog van de verpleegkundige van Vérian

In Zutphen is dit verplaatsen van de voorbereiding op de coloscopie naar de eerste lijn al eerder gestart in samenwerking met Sensire.