Mei 2020: Partners van zwangere vrouwen nog niet mee op controle

8 May 2020

De beroepsorganisaties van gynaecologen, verloskundigen en echoscopisten hebben vandaag laten weten dat vanaf 11 mei partners van zwangere vrouwen weer mee kunnen komen naar het spreekuur en naar het echo-onderzoek. Voor Gelre ziekenhuizen geldt deze aangepaste regeling niet. Helaas kunnen wij nog niet toestaan dat partners van zwangere vrouwen meegaan tijdens controles en echo-onderzoeken. Ook bij de bevalling mag alleen de partner aanwezig zijn.

zwangere met banden en hand op de buik

Per 6 mei is het ziekenhuis voorzichtig en beperkt opgestart met het leveren van medisch noodzakelijke zorg die uitgesteld was door de coronacrisis. We houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot afstand houden. Hierdoor kan er maar een beperkt aantal mensen in het ziekenhuis zijn. We moeten keuzes maken en geven voorrang aan patiënten bij wie een medisch noodzakelijke behandeling uitgesteld is geweest. 

We realiseren ons dat deze maatregel vervelende consequenties heeft voor u als zwangere vrouw en voor uw partner. Wij vragen om uw begrip. We stellen alles in het werk om ziekenhuisbezoek voor onze patiënten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom kunnen wij deze versoepeling nog niet doorvoeren.