Op weg naar een groener Gelre

8 December 2022

In ons ziekenhuis is de verlichting altijd aan, zorgen we voor een aangename temperatuur en werken we met steriele en goed verpakte middelen en materialen die veelal na éénmalig gebruik weggegooid worden. Dat is onderdeel van ons beleid om onze patiënten optimale zorg te bieden. Maakt ons dit een grootverbruiker van energie en materialen? Ja! Kunnen we als ziekenhuis eigenlijk wel energie en materialen besparen? Jazeker!

Op 8 december heeft Edwin Maalderink, lid Raad van Bestuur, namens Gelre ziekenhuizen de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ getekend. Het doel hiervan is het verkleinen van de voetafdruk die we als organisatie achterlaten op het milieu.
Net zoals de rest van Nederland gaat Gelre ziekenhuizen de komende jaren aan de slag om energie te besparen, de CO2-uitstoot te verminderen, duurzamer in te kopen, minder afval te produceren en afval beter te scheiden. Het resultaat is groener en gezonder werken. In onze ogen een enorme win-win situatie voor milieu, patiënt, zorgverlener en ziekenhuis.

Edwin Maalderink: ‘Ons ultieme doel is een groene en gezonde toekomst waarin Gelre ziekenhuizen de last op het milieu flink beperkt. De doelen uit de Green Deal zijn verwerkt in een concreet actieplan om de komende jaren mee aan de slag te kunnen. Aan ons nu de taak om er een succes van te maken’.