Nieuw bij Gelre: behandeling met Urolift bij mannen met prostaatklachten

10 October 2018

Vanaf hun 50ste hebben veel mannen last van prostaatklachten. Denk aan overdag en ’s nachts vaak moeten plassen, een flinke aandrang voelen, het plassen slecht kunnen uitstellen en soms ook de blaas niet helemaal leeg kunnen plassen. Als u ouder wordt, kan de prostaat opzwellen. Gevolg is dat de prostaat de plasbuis vernauwd, waardoor het plassen minder makkelijk gaat. Sinds augustus 2018 kunt u met prostaatklachten bij Gelre ziekenhuizen terecht voor een behandeling met de Urolift.

Man die buiten staat (stockfoto)


Sinds enkele jaren bestaat de Urolift-techniek. Via de plasbuis worden kleine implantaten (verankerd met clips) permanent aangebracht, die de vergrote prostaat opzij trekken. Hierdoor wordt de doorgang in de plasbuis vergroot en wordt het plassen weer makkelijk gemaakt.

Uroloog W. IJzerman:

“Ik ben blij dat wij in Gelre ziekenhuizen de Urolift behandeling kunnen uitvoeren bij een goedaardige prostaatvergroting. We zijn het enige ziekenhuis in deze regio waar patiënten voor deze ingreep terecht kunnen. Het is een behandeling die voor de patiënt veel minder belastend is dan de andere prostaatoperaties. We hoeven namelijk niet te snijden en geen prostaatweefsel te verwijderen. De ingreep gebeurt in dagopname en de patiënt heeft tijdens en na de behandeling nauwelijks bloedverlies. Bovendien zijn de resultaten van de ingreep heel goed.”

De Urolift is een veilige en effectieve methode, die het krijgen van een erectie en zaadlozing niet vermindert.


Meer informatie