Nieuw in Gelre: bloedafname op afspraak

17 August 2020

Vanaf 31 augustus 2020 kunt u voor bloedafname uitsluitend nog op afspraak terecht in Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen en de prikposten in de regio. Een afspraak maken hiervoor kan al vanaf vandaag (17 augustus). Dit geldt ook voor de controle-afspraken van patiënten van de Trombosedienst.

bloedprikken in Gelre ziekenhuizen

Waarom een afspraak maken?

We hebben gemerkt dat het op bepaalde tijden en vooral vóór 10 uur in de ochtend erg druk is bij onze prikposten waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Om betere en snellere service te kunnen verlenen en om op een verantwoorde manier volgens de RIVM-richtlijnen onze patiënten te kunnen helpen, hebben we het afspraak maken ingevoerd.

Hoe werkt het?

Kies op de homepage van gelreziekenhuizen.nl voor ‘Bloedprikken' en klik op deze pagina op de link: ‘bloedprikken op afspraak’. Kies vervolgens een locatie, datum en tijdstip en vul uw gegevens in. Met de afspraakbevestiging gaat u naar de prikpost van uw keuze.

Bent u al in het ziekenhuis voor een andere afspraak en wordt u voorafgaand of na afloop van uw afspraak gevraagd om bloed te laten prikken? Dan kan de medewerker van de afdeling waar u een afspraak heeft of had een afspraak voor u maken voor bloedafname als u dit niet zelf kunt doen. Deze afspraak is bij voorkeur aansluitend op dezelfde dag als uw afspraak. Het kan echter voorkomen dat de afspraak voor bloedafname op een andere dag plaatsvindt.

Vanwege corona gelden er specifieke regels bij de prikposten in het ziekenhuis en in de regio. Houdt u alstublieft rekening met deze regels.

Inleveren materialen

  • Voor het inleveren van materialen kunt u terecht op al onze prikpunt-locaties en is het maken van een afspraak niet nodig. Tenzij dit anders met u is afgesproken.
    Uitzonderingen:
    • 24-uurs urine en ontlasting kunt u alleen inleveren bij een ziekenhuislocatie.
    • Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op een ziekenhuislocatie.