Gelre ziekenhuizen en Nedlin tekenen 7-jarig contract voor linnen en dienstkleding

7 January 2020

Vanaf 8 januari 2020 levert Nedlin alle linnen en dienstkleding aan Gelre ziekenhuizen. Na een selectietraject in 2019 heeft Gelre ziekenhuizen gekozen voor Nedlin. Redenen hiervoor zijn dat Nedlin een kwalitatief en duurzaam product levert en tevens bijdraagt aan het verminderen van de jaarlijkse transportkosten met 200.000 euro. Het contract heeft een looptijd van 7 jaar. Hiermee spreken Gelre ziekenhuizen en Nedlin vertrouwen in elkaar uit.

gelre ziekenhuizen van zutphen en Apeldoorn

Innovatie en duurzaamheid

Nedlin investeert voortdurend in een duurzame dienstverlening en biedt innovatieve oplossingen. Door deze samenwerking kan Gelre ziekenhuizen kosten verminderen én haar patiënten en medewerkers een duurzaam linnenpakket aanbieden. Zo is al het badgoed gemaakt van 100% biologisch katoen. De was wordt voortaan met een dubbeldekker geleverd en opgehaald, waardoor al het wasgoed voor beide ziekenhuizen in één transport mee kan. Hierdoor bespaart Gelre jaarlijks 200.000 euro aan transportkosten.

Overstappen makkelijk gemaakt

Het wisselen van het linnen en de dienstkleding hebben een enorme impact op de organisatie. Het is belangrijk voor Gelre ziekenhuizen dat ze hierin samenwerkt met een sterke en betrouwbare partner. Nedlin en Gelre ziekenhuizen bereiden deze overstap samen in detail voor. Met als resultaat een geruisloze overgang voor patiënten en medewerkers.

Samenwerken aan een duurzame toekomst

Nedlin is een duurzame industriële wasserij. Naast Healthcare is zij ook actief in de Industry en Hospitality branche. Door een samenwerking van 7 jaar aan te gaan, ontstaat een sterk en duurzaam partnership. Hierin zoeken de organisaties samen naar oplossingen om de CO2-uitstoot te verminderen.