Toffe kunst onthuld op afdeling Kind en Jeugd

8 November 2019

Vandaag (vrijdag 8 november) is de nieuwe kunst onthuld op afdeling Kind en Jeugd in Gelre Apeldoorn. Het zijn toffe tekeningen van kunstenaar en illustrator Paul Oole, met als thema ‘vervoer’. Hij heeft ze speciaal gemaakt voor de kinderen en jongeren die op de afdeling komen. De kunst is mogelijk gemaakt door Stichting Loek Helpt en PCBO-school De Regenboog Woudhuis.

Kunst aan de muur verpleegafdeling onthuld door kinderen

Een omgeving waar kinderen zich prettig voelt

“De aankleding van de gang van afdeling Kind en Jeugd is nu in één stijl, zodat het een passend en eigentijds geheel is. Er is gekozen voor kunst die kinderen en jongeren aanspreekt. Het zorgt voor een omgeving waarin zij zich prettig voelen en ook minder het gevoel hebben in een ziekenhuis te zijn”, vertelt Yvette van Klingeren, Afdelingshoofd Kind en Jeugd & Neonatologie bij Gelre Apeldoorn. “Want een blij hart bevordert de genezing, een glimlach doet wonderen”, vult Paul Oole aan.
Als thema voor de kunst is gekozen voor vervoer. Dit spreekt verschillende leeftijdsgroepen aan. Van jonge kinderen tot tieners. Op termijn gaat de afdeling dit thema ook doorvoeren op de patiëntenkamers.

Mogelijk gemaakt door sponsors

De medewerkers  van de afdeling zijn onder de indruk van het mooie bedrag dat de kinderen van PCBO-school De Regenboog Woudhuis hebben opgehaald met hun sponsorloop, namelijk € 4.916,95. Van Klingeren: “Het is ontzettend leuk om te zien hoe kinderen zich inzetten voor andere zieke leeftijdsgenoten.  We willen de leerlingen hiervoor hartelijk bedanken. Dat geldt ook voor de mooie bijdrage van Stichting Loek Helpt.”