Koninklijke onderscheiding voor kinderarts Felix Dikken

11 March 2022

Op donderdag 10 maart nam Felix Dikken, kinderarts, afscheid van Gelre ziekenhuizen omdat hij met pensioen gaat. Hij werd deze middag ook koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje werd opgespeld door burgemeester Alex van Hedel tijdens een mini-symposium dat ter ere van zijn afscheid georganiseerd werd.

Felix Dikken heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de signalering en het bespreekbaar maken van kindermishandeling in Nederland. Zo zette hij mede een landelijke cursus voor kinderartsen op over het herkennen van en omgaan met kindermishandeling. Verder zijn er dankzij zijn inzet multidisciplinaire spreekuren voor kinderen met het Downsyndroom. Zijn betrokkenheid en gedrevenheid voor de individuele patiënt als voor structurele verbetering van de patiëntenzorg vielen op. Hij stak geregeld zijn nek uit om op te komen voor de meest kwetsbare kinderen. Al met al genoeg redenen om Felix te onderscheiden met een koninklijke onderscheiding.

Tijdens het mini-symposium, met als titel "Meer transparantie in de signalering van kindermishandeling" heeft Felix nog extra aandacht voor dit onderwerp gevraagd. Gelre bedankt hem hartelijk voor zijn inzet!