Handhaving coronamaatregelen en mondneusmasker beleid in Gelre

16 February 2022

Gisteren heeft de Rijksoverheid versoepelingen aangekondigd. In Gelre blijven echter voorlopig de huidige coronamaatregelen van kracht. Wij volgen hierin niet alleen het landelijk beleid van de Rijksoverheid maar ook het beleid van de Federatie Medisch Specialisten. Wij vragen daarom nadrukkelijk iedereen die ons ziekenhuis bezoekt om zich aan de maatregelen en huisregels te houden. Dat is nodig om een veilige omgeving te bieden voor onze – vaak kwetsbare - patiënten, hun bezoekers en onze medewerkers.

Mondneusmasker in Gelre

Wat betekent dit voor u?

  • Onze poliklinieken zijn open. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van zorg op afstand via bijvoorbeeld beeldbellen. Is zorg op afstand niet mogelijk en u moet toch naar ons ziekenhuis komen? Dan komt u alleen.
  • Draag een mondneusmasker voor éénmalig gebruik in de publieke binnenruimtes van ons ziekenhuis (verplicht vanaf 13 jaar). Zorg dat het mondneusmasker uw neus, mond en kin bedekt. Face-shields en stoffen en zelfgemaakte mondkapjes raden wij af. Medische mondneusmaskers van minimaal type II en IIR hebben de voorkeur. U mag daar om vragen bij de receptie als u die zelf niet heeft.
  • Geef elkaar de ruimte, 1,5 meter afstand houden is veilig.
  • U komt alleen op bezoek bij uw naaste als u (en huisgenoten) geen griepklachten en/of koorts hebben.
  • Uw naaste mag per bezoekmoment 1 bezoeker ontvangen. Kijk voor meer info bij onze bezoekregeling.

Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Wij bedanken u voor uw begrip en doen er alles aan om u de zorg te bieden die u nodig heeft.