Gelre ziekenhuizen scoort rapportcijfer 7 in de jaarlijkse financiële stresstest van BDO

30 October 2018

Vorige week publiceerde accountantsbureau BDO de jaarlijkse financiële stresstest ziekenhuizen. Daarin wordt voor 66 ziekenhuizen onder andere het financieel resultaat en de solvabiliteit beoordeeld aan de hand van de jaarrekening 2017. Gelre ziekenhuizen staat met rapportcijfer 7 op plaats 35 en is daarmee een aantal plekken gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Montage afbeelding gebouwen Gelre A en Gelre Z


Om de financiële gezondheid van ons ziekenhuis te behouden zijn we met elkaar aan de slag met het ontwikkelen van onze strategie 2025. Met het nieuwe hoofdlijnenakkoord als basis, is het maatschappelijk een enorme uitdaging om de gezondheidszorg de eerstkomende jaren maar zeker ook op langere termijn goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Als medewerkers van Gelre ziekenhuizen zullen we daarbij kritisch moeten kijken naar de doelmatigheid van de inzet van mensen en middelen om de zorg betaalbaar te houden en ons ziekenhuis financieel gezond. Om daarmee ook in de toekomst de zorg voor onze patiënten te kunnen blijven bieden.

Bijlage: benchmarkrapport BDO

Wij krijgen vragen van patiënten en bezoekers of Gelre ziekenhuizen een systeemziekenhuis is. Het antwoord daarop is nee. Meer informatie is te lezen in het artikel dat de Volkskrant vorige week publiceerde:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ijsselmeerziekenhuizen-in-flevoland-en-slotervaart-in-amsterdam-failliet-verklaard-personeel-ontslagen~b8f069a1/