Gelre staat stil bij ‘1 jaar leven met corona’ met de Boom van Aandacht

30 March 2021

Al één jaar leven we met corona. Dat heeft op iedereen enorme impact. Op u, uw naasten en ook op ons als Team Gelre. Daar willen wij de komende weken als #teamGelre, samen met onze patiënten en bezoekers, bij stilstaan.

Op maandag 29 maart plaatst onze Dienst Geestelijke Verzorging daarom de Boom van Aandacht, opnieuw, in de centrale hal van Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen. De boom blijft hier zo’n zes weken staan, om iedereen de gelegenheid te geven even stil te staan bij alles wat corona met ons heeft gedaan.

Bent u in ons ziekenhuis?

Dan nodigen wij u uit uw wens of bemoediging in de boom te hangen

Boom van AandachtKomt u in die periode voor een afspraak of bezoek aan een patiënt in ons ziekenhuis? Dan nodigen we u uit om uw wens, bemoediging of herinnering op te hangen in onze Boom van Aandacht. U kunt bij het schrijven van uw kaartje denken aan:

  • Wie of wat wilt u aandacht geven in deze tijd?
  • Of wie wilt u een hart onder de riem steken?

Er staat een poster bij de boom in de hal, waarop staat hoe u – uiteraard volgens de corona-richtlijnen – uw kaartje in de boom kunt hangen.

Mooie wensen uit de boom zullen we de komende tijd, als hart onder de riem voor ons allemaal, verder delen. Dit doen we natuurlijk anoniem.

Heeft u behoefte om na te praten?

We kunnen ons voorstellen dat zo’n moment van ‘even stilstaan’ ook herinneringen, emoties en morele dilemma’s kan oproepen. Weet dan: ons Psychosociaal Team is er ook voor u.
Bij de Boom van Aandacht staat een poster waarop de contactgegevens staan. Dus neem, als u een kaartje in de boom heeft opgehangen, gerust contact op met het Psychosociaal Team van Gelre ziekenhuizen om even na te praten.

Namens #teamGelre:
Zorg goed voor uzelf. Zorg goed voor elkaar. Samen zorgen we beter voor elkaar.