Geen verdere versoepeling coronamaatregelen in Gelre

17 March 2022

In ons ziekenhuis is er momenteel weer een hoge instroom aan spoedpatiënten inclusief patiënten met coronavirus én patiënten met griep. Daarnaast hebben we te maken met een hoog ziekteverzuim onder ons personeel, mede door corona, thuisisolatie en griep. Daarom kijken we wekelijks hoeveel zorg we kunnen leveren en prioriteren we de ingrepen op basis van medische urgentie. Dit kan helaas betekenen dat we een deel van de geplande afspraken moeten uitstellen. Gelre wil een veilige omgeving bieden voor onze – vaak kwetsbare - patiënten, hun bezoekers en onze medewerkers. Daarom handhaven we de huidige maatregelen om u en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus en/of griep.

Draag een mondneusmasker in Gelre ziekenhuizen

In Nederland worden behalve de basismaatregelen alle coronamaatregelen volgende week losgelaten. In Gelre versoepelen we stap voor stap en alleen als het veilig is. Wij vragen daarom nadrukkelijk iedereen die ons ziekenhuis bezoekt om zich aan de maatregelen en huisregels te houden.

Wat betekent dit voor u?

  • U wordt door ons gebeld als uw geplande afspraak wijzigt; u hoeft niet zelf naar ons ziekenhuis te bellen.
  • Onze poliklinieken zijn open. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van zorg op afstand via bijvoorbeeld beeldbellen. Is zorg op afstand niet mogelijk en u moet toch naar ons ziekenhuis komen? Dan komt u indien mogelijk alleen naar uw afspraak; alleen als het echt nodig is mag u wel 1 begeleider meenemen.
  • Draag een mondneusmasker voor éénmalig gebruik in de publieke binnenruimtes van ons ziekenhuis (vanaf 13 jaar). Zorg dat het mondneusmasker uw neus, mond en kin bedekt. Face-shields en stoffen en zelfgemaakte mondkapjes raden wij af. Medische mondneusmaskers van minimaal type II en IIR hebben de voorkeur. U mag daar om vragen bij de receptie als u die zelf niet heeft.
  • Geef elkaar de ruimte, 1,5 meter afstand houden is veilig.
  • Komt u op bezoek bij een patiënt? Dan heeft u géén griepachtige klachten, komt u alleen en draagt u een medisch mondneusmasker. Kijk voor meer info bij onze bezoekregeling.

Bekijk altijd deze webpagina met alle informatie over coronamaatregelen voordat u naar het ziekenhuis komt. Dan bent u goed voorbereid.

Wij bedanken u voor uw begrip en doen er alles aan om u de zorg te bieden die u nodig heeft.