Gelre ziekenhuizen neemt extra maatregelen vanwege het coronavirus

13 March 2020

Gelre ziekenhuizen volgt de adviezen van het RIVM strikt op. We hebben vandaag (13 maart 2020) extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Niet alleen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, maar ook vanwege schaarste die ontstaat aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Hieronder vindt u een overzicht van de genomen maatregelen. Wij begrijpen dat deze maatregelen de nodige impact kunnen hebben op u als patiënt en hopen op uw begrip.

zorgverlener met mondkapje op

Polikliniekafspraken telefonisch of uitgesteld

Vanaf maandag 16 maart zal Gelre de afspraken voor patiënten op de poliklinieken waar mogelijk telefonisch doen of op een later moment plannen. Is het echter nodig dat de patiënt naar het ziekenhuis komt, dan gaat de geplande afspraak in het ziekenhuis gewoon door. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd over welke situatie op hen van toepassing is.

Uitstel operaties

Vanaf maandag 16 maart zal Gelre operaties waar mogelijk uitstellen en op een later moment plannen. Ook worden momenteel geen nieuwe operaties gepland. Uitzonderingen hierop zijn de acute en oncologische operaties, die gaan gewoon door. Patiënten worden hier persoonlijk over geïnformeerd. 

Prikpost De Uitwijk tijdelijk gesloten

Onze prikpost De Uitwijk in Zutphen is tijdelijk gesloten. Patiënten kunnen voor bloedafname naar een ander prikpunt gaan.

Kinderspeelruimte Gelre Zutphen tijdelijk gesloten

Vanaf maandag 16 maart is de kinderspeelruimte in Gelre Zutphen tijdelijk gesloten ter bescherming van de kinderen en medewerkers.

Meer informatie over de andere voorzorgsmaatregelen van Gelre ziekenhuizen vanwege het coronavirus leest u hier.