Dag van Gedenken online in tijden van corona

5 November 2020

In het afgelopen jaar hebben veel mensen in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen afscheid moeten nemen van een geliefde, familielid, vriend of patiënt. Situaties van lijden en sterven vragen om een open hart en om bezinning. Daarvoor willen we vandaag 5 november 2020 op de Dag van Gedenken in Gelre tijd en ruimte nemen. Om overledenen te gedenken, maar ook voor het vinden van troost en bemoediging voor allen die betrokken zijn: zowel nabestaanden als ook de zorgverleners van het ziekenhuis.

Dag van Gedenken Gelre ziekenhuizen 2020

De Dienst Geestelijke Verzorging organiseert jaarlijks de Dag van Gedenken in de Stiltecentra van de ziekenhuizen. In deze tijd van corona is de Dag van Gedenken anders dan voorgaande jaren. Het is niet mogelijk om fysiek samen te komen en in de ziekenhuizen een kaars aan te steken of een roos te plaatsen. Toch willen we samenzijn in gedachten en intentie.
Graag nodigen we u uit zelf thuis een moment van gedenken te nemen en het filmpje Dag van Gedenken te bekijken.
U kunt desgewenst een reactie achterlaten bij de film op youtube. 

Boom van Aandacht in centrale hal

Een tweede initiatief is de Boom van Aandacht. De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Tegelijkertijd zijn er sinds de uitbraak van corona door het hele land hartverwarmende initiatieven waarbij Nederlanders er voor elkaar zijn. Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis, en heeft op 6 oktober 2020 een periode afgekondigd waarin we als Nederlanders 'aandacht voor elkaar' hebben. Gelre ziekenhuizen wil hier graag aan bijdragen.
De Dienst Geestelijke Verzorging heeft daarom een Boom van Aandacht geplaatst in de centrale hallen van de locaties Apeldoorn en Zutphen.
Bij de boom worden bezoekers, patiënten en personeel gevraagd om op een kaartje te schrijven waar hun aandacht naar uit gaat of wie ze aandacht willen geven in deze tijd. De kaartjes mogen in de boom komen te hangen of mensen mogen een kaartje meenemen voor iemand die aandacht verdient. We hopen op veel inspirerende, zorgzame en aandachtige kaartjes!

Boom van aandacht Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Boom van aandacht Gelre ziekenhuizen Zutphen