Coronamaatregelen en mondneusmasker beleid in Gelre

19 January 2022

Gelre volgt het landelijk beleid van de Rijksoverheid wat betreft coronamaatregelen. Dit betekent dat er een aanscherping is ten aanzien van het gebruik van mondneusmaskers. Wij verzoeken u een mondneusmasker voor éénmalig gebruik te dragen in de publieke binnenruimtes van ons ziekenhuis (verplicht). Zorg dat het mondneusmasker uw neus, mond en kin bedekt. Face-shields en stoffen en zelfgemaakte mondkapjes raden wij af. Medische mondneusmaskers van minimaal type II en IIR hebben de voorkeur. U mag daar om vragen bij de receptie als u die zelf niet heeft.

Mondneusmasker in Gelre

En verder gelden de volgende coronamaatregelen:

  • Onze poliklinieken zijn open. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van zorg op afstand via bijvoorbeeld beeldbellen. Is zorg op afstand niet mogelijk en u moet toch naar ons ziekenhuis komen, dan komt u alleen.
  • Geef elkaar de ruimte, 1,5 meter afstand houden is veilig.
  • U komt alleen op bezoek bij uw naaste als u (en huisgenoten) geen griepklachten en/of koorts hebben.
  • Uw naaste mag per bezoekmoment 1 bezoeker ontvangen. Kijk voor meer info bij onze bezoekregeling.

Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Een veilige omgeving

Wij maken ons zorgen over de toename van het aantal besmettingen met de zeer besmettelijke omikron-variant van het coronavirus. Wij vragen daarom iedereen die ons ziekenhuis bezoekt nadrukkelijk om zich aan de maatregelen en huisregels te houden. Dat is nodig om een veilige omgeving te bieden voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Wij bedanken u voor uw begrip en doen er alles aan om u de zorg te bieden die u nodig heeft.