Bevallen in Gelre Zutphen weer mogelijk per 25 oktober

22 October 2021

De afdeling verloskunde van Gelre in Zutphen gaat per 25 oktober weer open. De personele bezetting van de afdeling is dan voldoende op sterkte.

Gelre heeft het personeelstekort op de afdeling weten op te lossen. Een aantal verpleegkundigen dat met zwangerschapsverlof was, is weer terug. Daarnaast heeft Gelre een aantal nieuwe verpleegkundigen weten aan te trekken. Er wordt voorlopig nog gewerkt met een aangepast rooster. Later dit jaar komen alle beschikbare bedden van de verloskundeafdeling bij Gelre in Zutphen weer beschikbaar.

De afgelopen periode hebben verloskundigen in de regio moeten uitwijken naar ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Winterswijk en Arnhem. Elza den Hertog, lid Raad van Bestuur van Gelre: “We zijn blij met de manier waarop omringende ziekenhuizen ons hebben geholpen. De onderlinge solidariteit is groot. Ook heb ik grote waardering voor de bereidheid van verloskundigen om alle doorverwijzingen naar omringende ziekenhuizen in goede banen te leiden.” Betrokken partijen, waaronder de verloskundigen uit de regio, zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit.