Behandeling met Infliximab infuus van Gelre naar wijklocaties Vérian en Sensire

9 July 2024

Vanaf eind juni 2024 kunnen patiënten van Gelre ziekenhuizen hun infuus met Infliximab in de Thuyskamer van Vérian (regio Apeldoorn) en Ons Zorghuis van Sensire (regio Zutphen) krijgen. Deze wijklocaties bieden een huiselijke omgeving waar patiënten in een vertrouwde, kleinschalige en ontspannen sfeer hun behandeling krijgen. Patiënten zijn heel positief over deze zorg in de wijk die zij als prettig en comfortabel ervaren.

Infuusbehandeling in wijklocatie ZorgNabij - Mediavisie A5

 

Hoe werkt Infliximab?

Infliximab is een medicijn dat ontstekingsreacties onderdrukt. Dit medicijn wordt gegeven aan patiënten met ontstekingsreacties door de maag- darm- en leverziekten Colitis ulcerosa en Ziekte van Crohn en reumatische aandoeningen zoals Reumatoïde artritis of de Ziekte van Bechterew. Patiënten krijgen de eerste drie infuusbehandelingen altijd in het ziekenhuis op de afdeling Dagbehandeling in Gelre Apeldoorn of Zutphen. Zijn er tijdens deze behandelingen in het ziekenhuis geen allergische reacties of ernstige bijwerkingen? Dan krijgen patiënten daarna periodiek hun infuusbehandeling met Infliximab van een gespecialiseerd verpleegkundige in de wijklocatie van Vérian of Sensire.

Met ZorgNabij werken aan toekomstbestendige zorg

Gelre ziekenhuizen werkt samen met zorgorganisaties Vérian en Sensire onder de noemer ‘ZorgNabij’ om patiënten meer comfort te bieden door behandelingen te verplaatsen naar huis of een wijklocatie. Zo komen in het ziekenhuis weer dagbehandeling bedden vrij voor andere patiënten. Het gaat hierbij om middelen die veilig buiten het ziekenhuis toegediend kunnen worden. De ziekenhuisapotheek bereidt de Infliximab infusen die vervolgens via geconditioneerd transport naar de wijklocaties worden vervoerd. Door de focus te verleggen van zorg in het ziekenhuis naar zorg in een huiselijke omgeving wordt zowel het welzijn als de zelfredzaamheid van patiënten vergroot. Zo werkt ZorgNabij aan toekomstbestendige zorg door de Juiste Zorg op de Juiste Plek door de juiste zorgprofessional te leveren.