Afschaling reguliere zorg in Gelre Apeldoorn vanwege flinke toename coronapatiënten

14 October 2020

Door de flinke toename van coronapatiënten (COVID-19) en coronaverdachte patiënten is Gelre Apeldoorn genoodzaakt om de reguliere zorg verder af te schalen. Dit houdt in dat we vanaf morgen (15 oktober) een deel van de geplande operaties, die niet levensbedreigend zijn, uitstellen. Dit gebeurt alleen als het medisch verantwoord is. Patiënten van wie de operatie wordt uitgesteld, zullen we hierover persoonlijk informeren. In overleg met deze patiënten spreken we een nieuwe datum af op een later moment.

Oncologische en acute zorg gaan altijd door bij Gelre!

We merken dat onze oncologische patiënten vragen hebben over het wel of niet door kunnen gaan van hun behandeling. En er zijn patiënten die zich afvragen of acute behandelingen worden uitgesteld. We begrijpen deze ongerustheid, ook gezien de berichtgeving gisteren in de landelijke media.

De oncologische en acute zorg in ons ziekenhuis gaan door, ondanks de toename van coronazorg. Op het gebied van oncologie werken we daarin ook nauw samen met ons regionale netwerk. Zo kunnen we patiënten de best mogelijke behandeling geven.