Afdeling Biometrie vandaag gestart met Medify

12 April 2021

Vanaf vandaag start afdeling Biometrie in zowel Gelre Apeldoorn als Zutphen met een mooie innovatie: in samenwerking met Medify bereiden we onze patiënt voor op een afspraak voor onderzoek rondom duizeligheid of slaapproblemen.

Door een digitale voorlichtingsmodule kan de patiënt met behulp van foto- en videobeelden het volledige onderzoekstraject thuis beleven.

Ook ontvangt de patiënt hiermee instructies ter voorbereiding op het onderzoek. Daarbij biedt Medify de mogelijkheid voor digitale vragenlijsten, waardoor ook de zorgverlener optimaal voorbereid is op de komst van de patiënt.

,,Met de inzet van Medify slaan we een kwaliteitsslag voor onze patiënten”,

geeft Joke Roorda aan, laborant van afdeling Biometrie. Afdeling Biometrie is na de MDL/Endoscopie de tweede afdeling binnen Gelre die Medify in gebruik neemt.

,,Hierna volgt nog de POS (Pre-operatieve Screening) op beide locaties. Dan hebben we 3 pilotafdelingen, waarvan we de resultaten meenemen in een overall analyse om de mogelijkheid te onderzoeken of deze toepassing binnen Gelre breder uitgerold kan worden,’’

vult Miriam Poortman, manager Biometrie en Domeineigenaar eHealth & Zorglogistiek, aan.