Actiegroep houdt zich niet aan afspraken: geen ontmoeting op zaterdag 22 april

22 April 2023

Het gesprek op zaterdag 22 april tussen bestuursvoorzitter Eringa en de actiegroep gaat niet door, omdat de groep zich niet aan de gemaakte afspraken van vrijdag 21 april houdt. De afspraak is dat Eringa een gesprek zou hebben met een kleine delegatie van de demonstranten. Door bemiddeling van de politie kwam deze afspraak tot stand. Vervolgens deed de actiegroep vlak na deze afspraak een oproep om op zaterdag om 12 uur massaal naar het ziekenhuis te komen. Ook de politie heeft de groep aangesproken op het niet nakomen van de afspraak.

Eerder op de vrijdag betrad een groep demonstranten het ziekenhuis. Patiënten en bezoekers die kwamen voor een afspraak of bezoek aan een naaste zijn op ongewenste wijze lastig gevallen. Een aantal van hen hebben zich hierover ook beklaagd. Patiënten en bezoekers moeten altijd vrij het ziekenhuis kunnen betreden zonder lastig gevallen te worden.

In de loop van de dag deed ook de burgemeester een beroep op de demonstranten niet in het ziekenhuis te demonstreren. Het ziekenhuis is immers domein van patiënten, bezoekers, verpleegkundigen en specialisten. De Raad van Bestuur keurt het handelen van actiegroep en het niet nakomen van afspraken ten zeerste af.